На охороні правопорядку шести територіальних громад

Сьогодні, 4-го липня, в Україні відзначається День національної поліції.

начальник відділення Юрій Сідоров

На передодні святкового дня, заслужений журналіст України Василь Гейніш зустрівся з начальником відділення поліції №5 (смт Глибока) – Юрієм Сідоровим.

Підрозділ відділення поліції №5  працює на території шести громад Чернівецького району, зокрема, Глибоцької, Великокучурівської, Кам’янецької, Карапчівської, Петрівецької та Сучевенської.

У ряди правоохоронців Юрій Олександрович  прийшов на службу у 2004 році. До того закінчив навчання у Київському національному університеті внутрішніх справ. Має диплом юриста-правознавця.

На початку нашої розмови Юрій Сідоров відзначив те, що у складний період війни з російськими загарбниками очолюваний ним колектив працює у посиленому режимі. Ведеться патрулювання під час дії комендантської години, тобто з 23.00 години ночі до 5.00 ранку.

старший офіцер  підрозділу Глибоцької громади Андрій Богдан

Кожне повідомлення та звернення громадян одразу ж реєструється, а від так і вживаються необхідні заходи реагування що до цих звернень. Відрадний і той факт, що розкриття здійснених злочинів становить 97%. Завдяки значній профілактичній роботі із населенням цього річ реєстрація злочинних дій зменшилась на 28% у порівняні з відповідним періодом 2021 року.

Ще одна характерна риса нашої діяльності, додав Юрій Олександрович, – це тісна взаємодія з іншими органами правопорядку, а також із представниками прикордонної служби. Власне, саме завдяки цьому вдалося затримати ряд порушників при спробі незаконного перетину державного кордону України.

Глибоцький підрозділ національної поліції, додав на завершення Юрій Сідоров, аж ніяк не може послаблювати свою роботу, тішитися здобутками, бо складна ситуація у державі у зв’язку з воєнними діями на сході та півдні змушує нас бути у цілковитій готовності на сторожі правопорядку, захисту безпеки громадян.

Василь Гейніш.

співробітники чергової частини