Мода та музика – несумісні речі (Ozzy Osbourne)

    Сьогодні, 3 липня, у 1952 році народився басист і автор пісень Енді Фрейзер. Його пісні співали Джо Кокер, Род Стюарт, Ніл Янг та інші. Також 3 липня, але 1956 року, народився засновник і вокаліст гурту Ratt Стівен Пірсі. Зараз на рахунку гурту 9 альбомів, а Стівен відзначає 66 років. І 3 липня 1960 року народився засновник і екс-клавішник гурту Depeche Mode Вінс Кларк.

 

       2 липня, у 1949 році народився Рой Біттан – незмінний впродовж 50 років клавішник Брюса Спрінгстіна. До речі, перелік інших артистів, з ким Рой грав і грає, також вражає: це і Пітер Ґебріел, і Девід Боуї, а також Meat Loaf, гурт Chicago та інші. Сьогодні Рою Біттану виповнюється 73 роки, вітаємо! А другого липня 1953 року народився мультиінструменталіст Марк Харт – його гітару та клавіші ми чуємо у музиці гуртів Supertramp, Crowded House та інших.

 

       1 липня, у 1915 році народився басист, композитор, продюсер і легенда чиказької школи блюзу – Віллі Діксон. Його ім’я з’явилось у Залі слави рок-н-ролу у 95-му, а його пісні стали хітами у виконанні Мадді Уотерса, The Rolling Stones, Doors, The Yardbirds, Cream, Led Zeppelin та інших. І у цей же день у 1945 році народилась Деббі Харрі – фронтледі гурту Blondie і сольна співачка, а також акторка та благодійниця.

 

     29 червня, у 1948 році народився ударник гурту Deep Purple Ієн Пейс. Він єдиний член гурту, що був у всіх його складах від 1968 року, і єдиний, хто взяв участь у записі всіх студійників гурту. Паралельно з роботою в Deep Purple Пейс працював із МакКартні, Харрісоном, Ґілмором і Плантом; Гері Муром, Брайаном Mеєм, гуртом Whitesnake та іншими. Сьогодні видатному ударнику – 74, вітаймо! І у цей же день у 1953 році народився засновник і єдиний незмінний член гурту Dokken – вокаліст Дон Доккен. А ще 29 червня 1968-го Pink Floyd випустив другий студійник A Saucerful of Secrets. В ньому ми чуємо роботу Сіда Баррета і його останню пісню – Jugband Blues.

Radio ROKS