На користь Глибоцької селищної ради стягнуто 665 тис. грн безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкою

За користування землею потрібно платити!

На даний час актуальним залишається питання сплати коштів до бюджету за користування земельними ділянками.

Використання землі в Україні є платним і землекористувачі зобов’язані своєчасно сплачувати земельний податок або орендну плату.

Однією з функцій органів прокуратури є представництво інтересів держави в суді у виключних випадках і в порядку, що визначені законом.

Чернівецькою окружною прокуратурою встановлено, що товариство  як власник приміщення, без правовстановлюючих документів використовувало землю громади площею 9,3 га  для обслуговування власних будівель, а плату  за її користування не здійснювало.

Рішенням Господарського суду Чернівецької області від 18.11.2021 позов Чернівецької окружної прокуратури задоволено частково та стягнуто з  товариства з обмеженою відповідальністю на користь Глибоцької селищної ради 665 тис. грн безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкою.

Постановою суду апеляційної інстанції апеляційна скарга відповідача залишена без задоволення та рішення набрало законної сили, у зв’язку з цим невдовзі на понад 600 тис. грн поповниться бюджет селищної ради.

Прокурор здійснює представництво в суді законних інтересів держави  у разі порушення або загрози порушення інтересів держави, якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади, орган місцевого самоврядування чи інший суб’єкт владних повноважень,  до компетенції якого віднесені відповідні повноваження, а також у разі відсутності такого органу.

 Світлана Гуцуляк Прокурор Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури