У Чернівецькій області великодні богослужіння відбулися без правопорушень

З нагоди Великодня у буковинських храмах відправили більше пів тисячі богослужінь. Правопорядок біля культових споруд забезпечували понад 700 поліцейських і військовослужбовців НГУ.
До початку великодніх богослужінь співробітники вибухотехнічної та кінологічної служб обласного управління Нацполіції обстежили храми на наявність вибухонебезпечних предметів.
Під час чергування біля культових споруд правоохоронці роз’яснювали громадянам обмеження воєнного стану, алгоритм дій під час повітряної тривоги та правила безпечної поведінки з урахуванням можливих ворожих провокацій.
Також поліцейські посилили патрулювання вулиць і автошляхів. Щоб мінімізувати загрози, співробітники поліції перевіряли всіх підозрілих осіб та автомобілі. Стежили правоохоронці і за дотриманням комендантської години та дбали про безпеку дорожнього руху поблизу храмів і на маршрутах підходу прихожан.
Дії буковинських силовиків були спрямовані на недопущення міжконфесійних конфліктів і протистоянь, які нині особливо вигідні російському агресору.
Завдяки проведеним заходам і свідомому ставленню жителів Буковини до діючих обмежень великодні богослужіння відбулися без порушення законності.
Поліцейські продовжують дбати про безпекову ситуацію на території Чернівецької області й забезпечують правовий режим воєнного стану.
Зберігайте спокій, дотримуйтесь вимушених обмежень та відповідально ставтеся до власної безпеки.
Слава Україні! Христос воскрес!