Соборність, єдність, братерство – це те, що всім нам притаманне, та чого ми завжди прагнемо

22 січня ми відзначатимемо свято, сенс якого для кожного українця має бути одним з ключових у ціннісній «системі координат». Соборність, єдність, братерство, неподільність, згуртованість, однодумність, спільність – це те, що всім нам притаманне, і водночас те, чого ми завжди прагнемо. День Соборності історично нагадує нам про події вікової давнини, та ідея єдності – нині для нас актуальна, як ніколи.

День Соборності України – це спомин про нашу історію, непросту долю нашого народу, про ціну свободи й незалежності, про те, хто ми є і ким хочемо бути. Сучасні події нинішньої російської агресії лише підсилюють значимість того Акту злуки УНР і ЗУНР, який відбувся 103 роки тому на площі біля стародавньої Софії Київської. Свято Соборності є дуже важливим, бо воно нагадує про найголовніший урок нашої спільної історії: в єдності – сила, в розділенні – поразка.

Коли наш народ гуртувався – досягав успіху, коли ж чвари та амбіції, заздрість та владолюбство роз’їдали правителів і суспільство – тоді приходила руїна.