Буковинські поліцейські стежать за дотриманням правил заготівлі та продажу новорічних ялинок

Упродовж грудня співробітники ГУНП в Чернівецькій області спільно з представниками органів місцевого самоврядування та лісових господарств здійснюють комплекс заходів для недопущення протиправного вирубування, перевезення та збуту хвойних дерев. Так, у Дністровському районі правоохоронці викрили водія, який під виглядом новорічних гілок перевозив понад 80 ялинок. А на Вижниччині поліцейські задокументували місцевого жителя, який самовільно зрубав ялиці на природоохоронній території.

Незаконні дії 45-річного водія мікроавтобуса «Mercedes-Benz Sprinter» правоохоронці викрили у селі Недобоївці. У документах на вантаж зазначалося, що він перевозить гілки новорічні та 4 ялинки. Однак, під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили ще 82 ялини, на які у кермувальника не було жодних документів.

Співробітники відділення поліції № 2 (м. Хотин) Дністровського відділу поліції вилучили у порушника нелегальний вантаж і передали матеріали працівникам лісгоспу для оформлення протоколу про адміністративне правопорушення відповідно до статті 65 (Незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ще одне порушення заготівлі ялинок задокументували співробітники Вижницького районного відділу поліції. Житель селища Берегомет незаконно зрубав дві ялиці на території Національного природного парку «Вижницький».

Слідчі поліції внесли відомості про цей факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 3 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Чернівецької області у складі спеціальних мобільних груп продовжують здійснювати рейди лісовими масивами для недопущення самовільного вирубування хвойних насаджень. Також правоохоронці перевіряють законність перевезення й продажу ялинок.

Співробітники поліції закликають громадян дотримуватися чинного законодавства й не завдавати шкоди навколишньому середовищу.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://cv.npu.gov.ua/news/novini/bukovinski-policzejski-stezhat-za-dotrimannyam-pravil-zagotivli-ta-prodazhu-novorichnix-yalinok/