На Буковині поліцейські задокументували 45 адмінпорушень, пов’язаних із нелегальними обігом пального

Для проведення профілактичних заходів, спрямованих на виявлення та усунення порушень законодавства у сфері господарювання, на Буковині щоденно працюють 23 мобільні групи.

Під час відпрацювання правоохоронці перевірили більше 400 об’єктів на території Чернівецької області, які здійснюють роздрібну торгівлю паливом. За результатами перевірки поліцейські виявили низку фактів перевезення й торгівлі дизельним пальним, бензином та газом без відповідних дозвільних документів.

Працівники поліції задокументували 45 таких випадків і склали на порушників адміністративні матеріали за статтями 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) та 132-1 (Порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Законодавством за такі протиправні дії передбачені штрафні санкції.

Нагадуємо, що за виготовлення, перевезення та збут підакцизних товарів без дозвільних документів передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Продукція та транспортні засоби можуть бути вилучені правоохоронцями і надалі конфісковані судом.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://cv.npu.gov.ua/news/novini/na-bukovini-policzejski-zadokumentuvali-45-adminporushen-pov-yazanix-iz-nelegalnimi-obigom-palnogo/