Голос Жінок потужно пролунав у Глибоцькій територіальній громаді

25 листопада стартувала щорічна акція «16 днів проти насилля». Днями у рамках акції ГО «Центр громадської активності «Синергія» для активних жінок Глибоцької ТГ проведено круглий стіл «Єднання жінок заради руху вперед». Захід майстерно модерувала керівниця Центру, радниця голови Чернівецької ОДА з ґендерних питань Наталя Батракова (Nataliya Batrakova).

Співорганізатор зустрічі – місцева громада, голова якої Григорій Степанович Ванзуряк привітав гостей та учасниць, окреслив особливості ґендерного профілю селищної ради, побажав плідної роботи.

Програма круглого столу була насиченою і різноманітною: доповідь щодо стану реалізації ґендерної політики на національному та регіональному рівнях, презентація результатів політичної участі жінок у виборах 2020, перегляд фільму “Один день із життя кандидатки” тощо.

Спікерки зустрічі, громадські діячки Галина Жук – кандидатки на посаду мера Чернівців у виборах 2020 та Олена Рєпіна – кандидатка у депутати до Чернівецької обласної ради поділилися своїм шляхом у передвиборних перегонах.

Позитивні емоції подарував учасницям партнер заходу – найбільший в Україні інтернет-магазин Florium , директор Петро Тоненчук (Peter Tonenchuk). Кожна жінка отримала в подарунок набір із 10 цибулин преміум якості тюльпанів сорту «FLORIDA». Цибулини з Нідерландів з гарантією сортності і якості протягом 3 років! Активні жінки громади пристали на пропозицію нового екологічного флешмобу: висадити квіти у горщики і започаткувати у громаді нову еко-традицію – нести до пам’ятників з нагоди знаменних дат не штучні вінки й корзини, а живі, виплекані дбайливими руками квіти! Тож далі буде!

Добірне товариство учасниць – громадські діячки, депутатки, старости, керівниці установ і організацій, фахівчині високого рівня галузей освіти, медицини, культури, соціального захисту активно долучилися до обговорення злободенних питань: виклики пандемії і роль та участь жінок у різних галузях Глибоцької ТГ. Загалом учасниці погодилися, що пропозиція Наталії Борисівни про створення у громаді громадської жіночої організації – саме на часі.

Якщо захід має позитивне продовження і переріс у нові проекти – він вдалий!

Олена Рєпіна