Цього року міжнародний фестиваль у місті Кимпулунг Молдовенеск (Румунія) “Буковинські зустрічі” відбувся без глибочан

Народні танці, співи, костюми та традиції – усе це представили п’ять колективів Чернівецької області на міжнародному фольклорному фестивалі «Буковинські зустрічі», який відбувся 23-25 липня у місті Кимпулунг Молдовенеск (Румунія) 🇷🇴
Тут виступали творчі групи та ансамблі «Чернівчанка», «Берегиня», «Черемшина», «Юність» та «Золота криниця».
Також свої творчі колективи презентували учасники із Румунії, Польщі, Молдови та Угорщини 🇷🇴🇵🇱🇲🇩🇭🇺
У складі офіційної делегації від Чернівецької області фестиваль відкрили заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко та голова Вижницької РДА Михайло Чорней.
«Буковинські зустрічі» проводять уже 32 роки. Фестиваль сприяє збереженню та примноженню традицій і культури. Вдячні господарям – Сучавській повітовій раді та місту Кимпулунг Молдовенеск за сміливість відродження проведення фестивалю офлайн, за надзвичайну гостинність та радісну можливість усім учасникам фестивалю знову об’єднатися у пісні і танці», – сказала Ірина Ісопенко.
«Буковинські зустрічі» – це найбільший мандруючий фольклорний фестиваль Європи. Цьогоріч він проходить на території чотирьох держав – Польщі, Угорщини, Румунії та України. Вже незабаром – 21 серпня 2021 року, народні колективи з країн-учасниць виступатимуть у Чернівцях.