У лісах Герцаївського, Новоселицького та Глибоцького держспецлісгоспів виконані роботи по залісненню у хвої та бука

Весняна посадка і оновлення лісів – напружена пора!

Весна 2021 стала яскравим етапом трудової доблесті, високопрофесійної майстерності та успішного виконання надважливих завдань наших лісівників. Адже саме на весняні закладки хвойних, букових, добових насаджень витрачено значні кошти, зусилля працелюбів, що примножують народне багатство – ліс. З березня почали з’являтись перші саджанці, а на початок травня ми гордістно констатуємо, що у кожному регіоні Чернівеччини посаджено гектари молодих листяних та хвойних порід.
Ці факти дійсно можуть підтвердити тисячі людей, які з радістю брали участь у таких важливих акціях. А молоді деревцята, що починають рости з весни 2021 салютують залісненими територіями і прекрасними враженнями, вселяють нові надії.
У планах працівників галузі області – відновити нинішньої весни 300 гектарів дубових, букових та хвойних гаїв, сприяти природньому поновленню. Загалом вже всі лісгоспи краю приступили до виконання намічених планів лісокультурної кампанії. Ця важлива, натхненна робота кипить, продовжується, вирує. Різні кліматичні умови вимагають дотримання термінів та агротехніки заліснення відповідних територій. І ми сьогодні відзначаємо, що на Буковині лісівниками вже закладено 169 гектарів лісових насаджень, ще на 74 гектарах проведено доповнення лісових культур.
Лісгоспи рівнинної частини Чернівеччини нині майже завершили посадку та приступили до догляду за лісовими культурами. Так, у масивах Сокирянського лісгоспу висаджено 46 гектарів лісу із запланованих 37, Хотинського – майже 39, Сторожинецького держспецлісгоспу АПК – 10 гектарів та на 29 проведено доповнення лісових культур і на 33 введення недостаючих головних порід, а на 42 гектарах ДП «Чернівецьке лісове господарство» посадили одно- і дворічні дерева. Тим часом, як і у лісах Герцаївського, Новоселицького та Глибоцького держспецлісгоспів виконані роботи по залісненню у високогір’ї Буковини лише розпочали висаджувати хвою та буки.
Травень обіцяє бути таким же напруженим, всі плани успішно здійснюються, буковинські ліси оновлюються, дружно зростають, створюючи затишок, комфорт і міцну основу для майбутніх поколінь.
Пресслужба Чернівецького ОУЛМГ
На зображенні може бути: 1 особа, стоїть, просто неба та дерево
<img class="j1lvzwm4" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
Галина Єреміца та ще 9
3 поширення
Подобається

Коментувати
Поширити