У Глибоцькому костелі триває паломництво до фігури Фатімської Богородиці

Мати Божа Фатімська — образ Богородиці. 1917 року вона шість разів з’являлася у Фатімі (Португалія) трьом пастушкам — Люсії , Жасінті та Франціску .

5 травня 1917 року, в розпал Першої світової війни, Папа Бенедикт XV у своєму листі до вірян закликав людей просити Пресвяту Діву Марію, щоб Вона поклала край воєнним жахіттям в Європі.

У 1930-му році Церква офіційно визнала правдивість з’яв Богородиці у Фатімі, але аж у жовтні 1942 року Папа Римський після кількох чудотворних напоминань частково виконав основне Фатімське розпорядження щодо Росії. Цей акт позитивно вплинув на хід Другої світової війни. Повністю Фатімське розпорядження виконав лише Папа Іван Павло ІІ у 1984 році . Результат не забарився — до влади прийшов  Горбачов і невдовзі «Імперія Зла» завалилася.

У Чернівецькій області триває паломництво до фігури Фатімської Богородиці. Віруючі під час паломництва моляться та покутують за весь колишній Радянський Союз. Так 27 та 28 липня Мати Божа перебуває у Глибоцькому костелі. Віруючіпривітали Марію у своїй парафії на урочистій Службі і разом молилися Розарій про мир в Україні, молилися також за навернення Росії.

Парафіяни мали змогу прикластися до мощів папи Івана Павла II та  трьох дітей, яким зявилася Божа Мати Фатімська, отримати різні подарунки: ікони з обличчям Богородиці, медальйони, книги та розарії. Добродії також допомогли закупляти матеріали для цих подарунків на паломництво.