На Буковині реорганізували архіви районних державних адміністрацій

На Буковині реорганізували архіви районних державних адміністрацій. У зв’язку з реформою децентралізації у краї утворено три таких установи – у Вижницькій, Дністровській та Чернівецькій РДА.

Особливості їхньої роботи в умовах зміни адміністративно-територіального устрою обговорили під час онлайн-наради під керівництвом Голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова.

Від Чернівецької області у заході взяли участь заступниця голови обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко та виконувачка обов’язків Генерального директора Державного архіву Буковини Галина Ринжук.

– Забезпечити безперебійне функціонування архівних установ – спільне завдання органів виконавчої влади різних рівнів, представників місцевого самоврядування, керівників цих інституцій. Необхідно, аби послуги, які надають архіви, були доступними та якісними, – зазначила Ірина Ісопенко.

Також під час наради ішлося про необхідність пришвидшити вирішення організаційних питань, які стосуються роботи архівних відділів районних державних адміністрацій.

Ірина Ісопенко доручила вивчити питання потреби додаткових приміщень для новостворених відділів та проаналізувати наявність у них комп’ютерної техніки. Вона необхідна, аби прискорити процес оцифрування документів. Архівним відділам також належить вивчити та запровадити кращі практики у організації такої роботи.

Логотип