Докладніше Місцеві бюджети від бізнесу Буковини отримали майже 2,7 мільярди гривень податків

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомили, що до місцевих бюджетів у січні – жовтні 2020 року від сплати податків і зборів надійшло 2680,4 млн грн.

Найбільшу частку у загальній сумі сплачених податків (66,1 відс.) має податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло понад 1772,9 млн грн, з цих коштів до обласного бюджету спрямовано 354,6 млн грн, решту – до бюджетів об’єднаних територіальних громад та районів.

Єдиного податку від підприємницької діяльності надійшло понад 390,6 млн грн (22,0 відс. загальної суми). Ці кошти у повному обсязі спрямовано на рахунки тих сільських/селищних/міських рад, об’єднаних територіальних громад, на території яких розміщені об’єкти оподаткування, та за місцем податкової адреси платників єдиного податку.

Від майнових податків (оподаткування земельних ділянок, нерухомості та транспорту преміум-класу) забезпечено ще 13,1 відс. доходів бюджетів територіальних громад (352,4 млн грн). На долю решти податків і зборів припадає 3,4 відс. загальної суми надходжень: акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та пального – 93,2 млн.грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 26,8 млн грн, податку на прибуток сплачено 20,5 млн грн, плати за ліцензії на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 12,9 млн грн, інші надходження (екологічний податок, збір за паркування, туристичний збір та ін.) 11,1 млн грн.

«Для податкової служби одним із пріоритетних завдань є наповнення дохідної частини бюджетів. Працюючи за цим пріоритетом, фахівці податкової служби завжди готові надати консультаційну підтримку керівникам органів місцевого самоврядування, насамперед ОТГ, в питаннях залучення до оподаткування суб’єктів підприємництва. Адже ініціатива керівників громади та бізнесу має спільні завдання і цілі, які реалізовуються у конкретні справи та реальні результати» – зазначила в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан.

 

ДПС Буковини: перевірити термін дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа можна на офіційному інформаційному ресурсі

За скільки днів до закінчення дії кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, користувач може повторно (дистанційно) сформувати сертифікати за електронним запитом оnline або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1»?

Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом можна здійснити оnline на офіційному інформаційному ресурсі Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС (далі – Надавач) за посиланням: Головна/«Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом»/ оnline (https://acskidd.gov.ua/manage-certificates) або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1».

Дистанційно сформувати нові сертифікати зможуть лише ті користувачі, які мають: чинні сертифікати (наприклад до закінчення строку чинності сертифікатів залишилося декілька днів); незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо); особистий ключ, доступний лише користувачу та не є скомпрометованим. Строк чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, отриманих від Надавача, становить 2 (два) роки з моменту їх формування.

Не пізніше дня, що передує дню закінчення строку чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, отриманих від Надавача користувач може повторно (дистанційно) сформувати сертифікати за електронним запитом оnline або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1». З метою уникнення помилок при повторному (дистанційному) формуванні сертифікатів за електронним запитом рекомендуємо здійснювати дане формування за декілька днів до закінчення строку чинності сертифікатів.

Перевірити термін дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа можна на офіційному інформаційному ресурсі Надавача (https://acskidd.gov.ua).

Податкові перевірки: план-графік документальних планових перевірок на 2021 буде оприлюднено на офіційному вебсайті до 25 грудня року

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що порядок та періодичність проведення документальних планових перевірок визначено ст. 77 Податкового кодексу України.

Відповідно до п. 77.1 ст. 77 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) документальна планова перевірка повинна бути передбачена у плані-графіку проведення планових документальних перевірок. План-графік документальних планових перевірок на поточний рік оприлюднюється на офіційному вебсайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки.

Абзацом першим п. 77.2 ст. 77 ПКУ визначено, що до плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи. Періодичність проведення документальних планових перевірок платників податків визначається залежно від ступеня ризику в діяльності таких платників податків, який поділяється на високий, середній та незначний. Платники податків з незначним ступенем ризику включаються до плану-графіка не частіше, ніж раз на три календарних роки, середнім – не частіше ніж раз на два календарних роки, високим – не частіше одного разу на календарний рік (абзац другий п. 77.2 ст. 77 ПКУ). Порядок формування, затвердження плану-графіка та внесення змін до нього, а також перелік ризиків та їх поділ за ступенями встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику (абзац третій п. 77.2 ст. 77 ПКУ).

Детальніше за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/440576.html