Будівельник – це той, хто створює інший, кращий світ

Василь Бічер надав слову «будівельник» нового соціального змісту. Заслужений будівельник України все своє життя присвятив зведенню нових шкіл, дитсадків, медичних закладів та інших соціальних об’єктів.

Чи думав колись хлопчина, який народився у селі Купка Глибоцького району, що після армії вибудовуватиме для своїх земляків нове життя, даруючи людям нові сучасні об’єкти. Що Україна високо відзначить його внесок у розбудову Буковини, а люди висловлюватимуть слова поваги та  вдячності. Напевно, ні, але наполегливий характер та високий професіоналізм утвердили його авторитет, сформували потужну особистість.

Товариство “Надія”, яке очолює Василь Георгійович Бічер, збудувало та відремонтувало понад 500 об’єктів у Чернівецькій та сусідніх областях. Звело 5 багатоквартирних житлових будинків загальною площею 30 тисяч кв.м. Ним побудовано та відремонтовано 26 будинків для сімей, які виховують 10 і більше дітей, а ще 18 житлових двоповерхових будинків, з яких 8 для постраждалих від повені.

Завдяки чесній та порядній роботі Василя Георгійовича, більше 200 сімей покращили свої житлові умови.

Але головним у його діяльності є будівництво шкіл, дитячих установ, лікарень. Товариством “Надія” побудовано та капітально відремонтовано більше 350 об’єктів соціальної сфери. Серед них 5 загальноосвітніх шкіл загальною чисельністю більше 3 тисяч учнівських місць, 4 дитячі дошкільні заклади, 5 будинків культури. Проведено капітальний ремонт 11 загальноосвітніх шкіл. У 2017 році здано новобудову Йорданештської загальноосвітньої школи Глибоцького району. Також проведено капітальний ремонт більше 300 кілометрів доріг місцевого значення, у тому числі 128 кілометрів із асфальтовим покриттям. Завершено добудову учбового корпусу Тернавського НВК Герцаївського району. Побудовано та здано в експлуатацію 4 амбулаторії загальної практики сімейної медицини по програмі “Доступна медицина”, 4 спортивні майданчики із штучним покриттям, проведено капітальний ремонт покрівель на 13 об’єктах соціальної сфери.

Наразі ТзОВ “Надія” проводить будівництво 3 амбулаторій, двох шкіл загальною кількістю 850 учнівських місць та дошкільного навчального закладу, розпочато будівництво двох багатоквартирних житлових будинків у селищі Глибока.

Завдяки вмілому керівництву Василя Бічера, ТОВ “Надія” зараз займає одну з провідних позицій серед будівельних компаній області. А сам Василь Георгійович відзначається активною громадянською позицією. Він неодноразово обирався депутатом Глибоцької районної ради та Чернівецької обласної ради.

Він вимогливий та справедливий керівник, небайдужа і чуйна людина, відомий меценат та доброчинець готовий завжди прийти на допомогу людям. Через це він користується заслуженою повагою у своєму Глибоцькому районі, на всій Буковині, в Україні.

За високий професіоналізм та вміле керівництво Бічер В. Г. нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2008 р.), почесною відзнакою “За співпрацю”, “За вагомий внесок у співпрацю та соціальне партнерство з Державним центром зайнятості України” (2010 р.), дипломами агропромислового комплексу України в номінації “Лідер галузі” (2010 р.), “Патріот України” міжнародного проекту “України і українці – цвіт нації, гордість України” (2011 р.).

Неодноразово нагороджувався почесним знаком Української секції міжнародної поліцейської асоціації  (2012, 2016, 2018 рр.).

Серед нагород й орден Української Православної Церкви рівноапостольного Князя Володимира і Грамота Митрополита Київського і всієї України (2011 р.), Української православної церкви Святителя Миколи Чудотворця (2016 р.). А також орден “Єдність і слава” (2018р.) і почесна нагорода “Лицар Вітчизни” (2010р). А ще Василь Бічер “Відмінник освіти України” (2011р), удостоєний почесної відзнаки “Свята Софія” та “За заслуги перед Буковиною” (2019р).

У липні 2020 року нагороджено почесною відзнакою “Вдячна Буковина”. У 2012 р. Василю Георгійовичу Бічеру присвоєно звання “Почесний громадянин Глибоччини”. За період діяльності в будівельній сфері у скарбниці Василя Георгійовича накопичилося більше 150 подяк за якісну роботу по будівництву та ремонту об’єктів.

Зараз цей заслужений чоловік з таким солідним послужним списком балотується у депутати обласної ради. Його земляки мають нагоду обрати до обласної ради досвідченого та дієвого будівельника, відповідального та небайдужого чоловіка, який захищатиме їхні інтереси на рівні області.

“Йду в обласну раду з однією метою – мати надійних однодумців у відстоюванні інтересів наших людей, сприяти покращенню інвестиційного клімату на Буковині, створенню нових робочих місць і пожвавленню будівництва таких необхідних соціальних об’єктів.

У нас грандіозні плани, закладені у рамках програми президента України “Велике будівництво”. Гріх цим не скористатися поповній.

Тож робитиму все, щоб наші діти ходили у нові, красиві, світлі школи, обладнані найсучаснішим інвентарем і комп’ютерами. Щоб медичні заклади, ФАПи будувалися і ремонтувалися швидше, щоб лікарі працювали у комфортних для себе та пацієнтів умовах.

Докладатиму усіх зусиль для того, щоб наші села і міста були з дорогами, з тротуарами, новим освітленням, з водогонами та очисними спорудами. Мали сортування і переробку сміття, дбали про збереження екології та довкілля.

Переконаний, що знайду у раді однодумців і серед будівельників, які змусять цей орган активно працювати на людей, захищати інтереси кожного”, – заявив Василь Бічер.