Сьогодні – Міжнародний день лікаря

Щорічно у перший понеділок жовтня в багатьох країнах, у тому числі Україні, відзначають Міжнародний день лікаря. Свято вважається днем солідарності і активних дій лікарів🧑‍⚕️ всього світу. Адже головна мета лікаря будь-якої національності – поліпшення і збереження здоров’я пацієнтів.
Ініціаторами створення цього свята виступили Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) і Міжнародна медична гуманітарна організація «Лікарі без кордонів».
“Сучасні медики в умовах COVID-19 спираються в своїй роботі на величезну кількість знань і колосальний досвід лікарів усіх часів. Тому лікар сьогодні – це дуже складна і відповідальна робота, адже в його руках людські життя, найцінніше, що є в світі. Ця професія вимагає, крім професійних якостей і навичок, ще й людяності, небайдужості, любові до людей і бажання допомагати. Інколи прикро, що пацієнти не завжди відповідають вдячністю, часто не поважаючи лікарів та ігноруванням їх порад.” – зазначає експерт Департаменту охорони здоров’я із медичних аспектів формування здорового способу життя Андрій Попадюк.