З опівночі 29 серпня до 28 вересня включно в Україну заборонений в’їзд іноземним громадянам та особам без громадянства через пандемію COVID-19

Таке рішення ухвалили на засіданні уряду 26 серпня.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Міністерство закордонних справ має повідомити про це рішення закордонних партнерів та «провести всю дипломатичну роботу з цього приводу».

Виняток становлять громадяни, які мають дозволи на проживання в Україні, члени міжнародних та гуманітарних місій чи організацій. Або ж якщо вони прибувають за запрошенням Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони України чи є членами екіпажів.

Також пропускатимуть громадян, які прямують на територію України транзитом та мають документи, що підтверджують виїзд протягом 2 днів, навчаються в українських закладах освіти чи проходять військову службу в Збройних силах України. Біженці та особи, які потребують додаткового захисту, також зможуть в’їхати.

Окрім них, кордон не закритий для діячів культури, яку прибувають за запрошенням закладів культури разом з супроводжувальною особою. Те ж стосується й учасників спортивних змагань, що проходять на території України.

І, на останок, проїхати зможуть люди, які прибувають на лікування у заклади охорони здоров’я або ж везуть до нас гомеопатичні стовбурові клітини для трансплантацій.

Також урядовці уточнили, що прикордонники зможуть пропускати громадян Білорусі, якщо вони захочуть перебувати в нас. Про це просив Володимир Зеленський.