ХВИЛЯ ОБШУКІВ ПРОКОТИЛАСЯ БУКОВИНСЬКИМ ПРИКОРДОННЯМ

На Буковині спільною міжвідомчою групою у складі співробітників внутрішньої та власної безпеки, оперативних підрозділів Чернівецького загону, поліцейських ГУ Національної поліції в Чернівецькій області та ВКР ДКР СБ України виявлено місця значного накопичення тютюнових виробів у мешканців прикордоння.
Так, в ніч з 21 на 22 липня, в рамках кримінального провадження за матеріалами головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Захід» проведено близько 20 обшуків у приватних помешканнях, гаражних та складських приміщеннях в межах населених пунктів Селятин, Руська та Шепіт.
Зважаючи на масштабність заходів до обшуків, для здійснення силової підтримки, були залучені військовослужбовці мобільного підрозділу типу «С» Чернівецького прикордонного загону та спецпризначенці «КОРД» й роти поліції особливого призначення.
Як результат правоохоронці виявили понад 13500 тисяч пачок сигарет дорогих марок. Разом із тютюновими виробами вилучено позашляховик іноземної реєстрації, який, імовірніше, використовувався як засіб переміщення контрабанди. Поряд з цим, виявлено 12 переносних радіостанцій різних марок, засоби стеження та фотопастки, які правопорушники використовували для стеження за прикордонними нарядами.
Наразі тривають заходи документування та встановлення причетних осіб до протиправної діяльності пов’язаної з переміщення тютюнової продукції через українсько-румунський кордон. Попередня вартість вилученого становить понад 700 тисяч гривень.