Буковинські митники завадили незаконному переміщенню тютюнових виробів через кордон

Підакцизний товар було приховано від митного контролю в спеціально виготовлених тайниках. Цигарками було заповнено  підкапотний простір, пристосовані порожнини під переднім склом та панелі автівки.

Чергову спробу незаконного переміщення тютюнових виробів припинили цієї ночі у пункті пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет» співробітники Буковинської митниці Держмитслужби у взаємодії з прикордонниками.

Громадянин Румунії прямував цієї ночі у якості водія транспортного засобу «MERCEDES-BENZ VITO 111 CDI» до Румунії. Для проходження митного контролю чоловік обрав смугу руху «зелений коридор». Такими діями громадянин засвідчив відсутність у нього товарів для декларування.

Враховуючи результати аналізу ризиків, під час здійснення митного контролю у митників виникла підозра щодо наявності в автомобілі товарів, що переміщуються з приховуванням від митного контролю. Згідно рішення митного органу транспортний засіб та громадянин були скеровані на смугу руху “червоний коридор”. При проведенні поглибленого огляду виявлено приховані 316 пачок цигарок.

За даним фактом у відношенні порушника митних правил буковинські митники склали протокол за ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Тютюнові вироби вітчизняного виробництва марки «ROTHMANS ROYAL DEMI» вартістю понад 14 тис.грн. та транспортний засіб 2005 р.в., попередньо оцінений у 100 тис.грн., вилучено.

Кількома днями раніше у цьому ж пункті пропуску інший громадянин Румунії намагався незаконно вивезти з України 200 пачок тютюнових виробів іноземного виробництва марки «KULT SLIM». Для переміщення підакизу порушник використав аналогічний попередньому спосіб приховування. За складеним протоколом легковий автомобіль «CITROEN C4» 2008р.в. разом з приховуваним товаром загальною вартістю 34 тис.грн. вилучено.

В обох випадках рішення – за судом.

14.07.2020