А у старшого сина своя фора

21 червня – День батька

Із здавен повелося, що найчастіше при згадуванні про сім’ї та дітей неодмінно мова заходила про матерів. Власне, воно і правильно, хто, як не мати, народжувала синів і дочок, проводила біля них недоспані ночі, плекала й переповивала. І тут, як кажуть, їм низький уклін і шана. Але на разі хочеться добрим словом бодай коротко розповісти і про батька, зокрема, Флоріна Гушулея – мешканця Йорданешт. Тим паче, що на те є гарна нагода – спеціальний день у календарі.

У виховання двох синів – Петра та Іллі від перших днів їх появи на світ Божий Флорін Костянтинович поряд з дружиною вкладав воістину всю душу і серце. Попри велику зайнятість на роботі, а працює він вже не один рік майстром лісу Глибоцького держспецлісгоспу, домашніх господарських клопотах завжди знаходив ту годину – другу, аби сини відчували сповна батьківську любов і опіку, його добре слово поради, що допомагало їм у зростанні, навчанні, усесторонньому розвитку.

Нині Петро та Ілля справжня гордість батька і матері. Обидвоє обрали у житті батьківську професію. Так, Петро уже отримав диплом Чернівецького національного університету, і Ілля успішно навчається на четвертому курсі цього ж вишу.

Водночас, саме Флорін Костянтинович долучив хлопців до сирйозних занять спортом. Під орудою відомого тренера Василя Несторовича Григоровича звання майстра спорту з боротьби дзюдо здобув Петро, а його молодший брат Ілля виконав норматив кандидата у майстри спорту.

За прикладом батька, який є великим патріотом села, активно і плідно допомагає його розвитку і благоустрою, у багатьох благодійних справах на користь громади беруть безпосередньо участь також Петро та Ілля.

На останок ще одна цікава деталь. На відміну від Флоріна Костянтиновича його старший син Петро у свої 29 років уже став батьком п’ятьох дітей. Гадаю, що цей факт у майбутньому стане ще одним хорошим приводом для наступної розповіді.

Георгій Лютик, голова Карапчівської об’єднаної територіальної громади.