Бунт контрабандистів: вночі невдоволені заблокували прикордонний підрозділ

Увечері 26-го травня прикордонники служби «Селятин» Чернівецького прикордонного загону зупинили спробу незаконного перевезення декількох партій сигарет до сусідньої Румунії. Проте контрабандисти, аби помститися, вирішили спровокувати військових. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

П’ять автомобілів високої прохідності з невідомими особами всередині під’їхали до прикордонного підрозділу і вдалися до спроби заблокувати виїзд з його території, не виходячи з них і не пояснюючи причину своїх дій. Зусилля начальника відділу владнати справу мирно були марними. Невідомі умисне створили загрозу життю прикордонників, через що військові застосували попереджувальні заходи примусу, які врешті подіяли на зловмисників.

Для вжиття правомірних заходів прикордонники повідомили про цей факт у поліцію. Правоохоронці кваліфікують і оцінять в рамках закону такі дії.

Прикордонне відомство вважає, що вищезазначена ситуація є провокаційна і пов’язана з його активними заходами з протидії протиправній діяльності через державний кордон, які не всім до вподоби. З початку цього року на ділянці відділу «Селятин» у 28 випадках прикордонниками спільно із представниками СБУ, Національної поліції та ДФС у Чернівецькій області було затримано понад 260 тисяч пачок сигарет на загальну суму близько трьох мільйонів гривень. Крім того, було затримано 8 осіб, які причетні до незаконного переміщення сигарет до Румунії.