Корона вірус: жорсткі вимоги карантину не обійшли і Глибоку

Чорна хмара цього жахіття, що нависла над Європою і цілим світом, не обминуло і нас. Зокрема, через жорсткі вимоги карантину та заходів, вжитих Президентом, парламентом і урядом України, закриті у Глибоці заклади освіти та ДНЗ, райцентр позбавлений автобусного і залізничного сполучення із селами і Чернівцями. Не працюють перукарні, заклади громадського харчування, а з торгових точок відкриті лише продуктові та деякі магазини з товарами господарського призначення. Власне, і на селищному ринку теж дозволено торгувати тільки продуктами харчування.

Відповідно зачинені для відвідувачів офісні приміщення райради та РДА, Глибоцької територіальної громади. Сюди дозволено вхід тільки для своїх працівників. А необхідні довідки від них можна отримувати переважно телефоном та електронною поштою. Із працюючих у Глибоці наразі залишились доступними медичні, банківські установи, аптеки, відділення поштового зв’язку. Із деякими обмеженнями діє установа Пенсійного фонду, практично без змін приймає людей центр зайнятості та тер центр.

Одним словом, мусимо миритись з тими обставинами, що склались, в інтересах власного здоров’я та життя, дотримуватись щонайрідшого виходу на вулиці, передусім громадян похилого віку, які входять у зону найбільшого ризику занедуження від вірусу. Повинні подбати про безпеку своїх дітей і батьки, аби малеча не бавилась на ігрових та спортивних майданчиках.

І все ж, не позбавляймось віри на краще, будьмо розумними оптимістами, не втрачаймо почуття гумору, бо як додав жартома один знайомий: «ганьба вірусу – геть у забуття з України».

Василь Гейніш