В арсеналі порушників – нові спроби, нові вигадування

Те, що в системі державної митної служби України відбувається процес доволі складного реформування, зміни керівного складу на найбільш відповідальних ділянках роботи, відомо вже не один день. Звісно, не обійшли ці процеси і на місцевих рівнях, зокрема й Буковинську митницю Держмитслужби. Скажімо, управління запобігання та протидії контрабанді і порушення митних правил від недавно очолив Сергій Уретій, який до того працював в одній із інших митниць Західного регіону держави.

  • Факти з котрими доводиться мати справу останнім часом, – каже Сергій Володимирович, – засвідчують, що в потенціалі тих людей, які прагнуть не законно переміщувати через кордон товари, дедалі частіше з’являються нові спроби їх приховування, штучного зниження чи навпаки завищення на них цін, приміром, що стосується лікарських препаратів. Образно кажучи, такі ділки нашим співробітникам не дають дрімати. Тож потрібно діяти рішуче, оперативно ставити надійний заслін названим діям.

На підтвердження цих слів начальника управління наведемо хоча б той штрих, що спочатку цього року оформлено 250 справ порушення митних правил на суму 9 498 000 грн., а також затримано транспортні засоби, на яких переміщувались приховані товари.

Василь Гейніш