На кордоні з Румунією буковинські митники вилучили не задекларовані трикотажні полотна

Сьогодні, 16 березня, співробітники Буковинської митниці Держмитслужби в пункті пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет» ініціювали проведення повного митного огляду збірного вантажу.

Одержувач товару, що переміщувався з Румунії до України вантажним автомобілем фірми-перевізника Буковини, – фірма з Житомирщини. Для здійснення митних формальностей представник буковинської фірми подав документи, згідно яких у транспортному засобі знаходиться вантаж «тканина та аксесуари для виробництва».

Митники прийняли рішення про проведення повного огляду вантажу, за наслідками якого виявлено товару на 6 вантажних місць більше, ніж про те було зазначено в поданих до митного оформлення товаросупровідних документах.

За ознаками порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України, через подання митному органу документів, що містять неправдиві відомості щодо кількості товарів, складено протокол. Трикотажні полотна у кількості 6 рулонів на загальну суму понад 32 тис.грн. вилучено.

Нагадаємо, що санкція порушеної статті передбачає також накладення штрафу у 100-відсотковому розмірі вартості товару. Рішення – за судом.

 

16.03.2020