Буковинські митники вилучили автобус вартістю 1 млн.гривень через приховування сигарет

У результаті аналітично-пошукової роботи працівники Буковинської митниці Держмитслужби припинили чергову спробу незаконного переміщення тютюнових виробів через митний кордон України на кордоні з Румунією.

Підакцизний товар марок “ASHIMA” та “CULT” намагався перемістити до Румунії наш співвітчизник, прямуючи цієї ночі через пункт пропуску “Порубне-Сірет” в якості водія пасажирського автобуса MAN. У заповненій декларації громадянин вказав про відсутність товарів, переміщення яких через митний кордон України обмежено або заборонено. Однак під час поглибленого огляду виявилося, що спеціально виготовлені тайники навколо колеса транспортного засобу заповнені цигарками.

За складеним у відношенні водія туристичної фірми протоколом буковинські митники вилучили загалом 1460 пачок підакцизного товару марок “ASHIMA” та “CULT” вартістю 35,5 тис. грн. та автобус 2005 р.в., оцінений у 1 млн.грн. Санкції частини першої статті 483 Митного кодексу України передбачають також накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості прихованих товарів.

21.02.2020