Велика Британія офіційно вийшла з Європейського союзу

31 січня о 24:00 за центральноєвропейським часом (1:00 1 лютого за київським часом) Велика Британія офіційно вийшла зі складу Європейського союзу. Про це повідомляє УНН.

Велика Британія була членом ЄС майже 47 років, починаючи з 1973 року. У 2016 році відбувався референдум, на якому британці вирішили вийти зі складу Союзу.

Як відомо, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон в честь Brexit влаштував вечірку для членів кабінету міністрів та інших високопоставлених чиновників, що підтримують вихід Британії з ЄС.

Вечірка почалася 31 січня в резиденції прем’єра на Даунінг-стріт, 10.

Високопоставлених гостей будуть пригощати стравами, приготованими виключно з британських продуктів, а також англійським ігристим.

До меню на вечірці очільника британського уряду увійшли бісквіти з англійським блакитним сиром Шропшир Блю, філе ягняти, англійський пастуший пиріг з чеддером і солоними огірками, смажену курку на шпажках, а також ростбіф з йоркширським пудингом під соусом з хрону.

Вечірка на честь Brexit розпочалась о 21:00 (23:00 за київським часом) перед телевізійним зверненням Джонсона, в якому він порівняв Brexit не з кінцем, а з початком, і описав нову сторінку в британській історії як “момент реального національного оновлення і змін”.

Саму урядову резиденцію підсвітили в кольори британського прапора, разом з будівлями Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, Міноборони, а також управління її величності з податків і митних зборів.

Нагадаємо, Рада ЄС затвердила угоду про умови виходу Великої Британії зі складу співтовариства (Brexit), завершивши повністю з боку Брюсселя процес ратифікації угоди.