В пункті пропуску «Порубне» чоловік намагався за хабар виїхати за кордон по недійсному документу

У Чернівецькій області чоловік запропонував прикордоннику хабар у 50 євро, аби виїхати за кордон по недійсному документу.

Випадок мав місце вчора, 21 січня, в пункті пропуску «Порубне». Під час проходження прикордонних процедур наш земляк спробував подбати про безперешкодний перетин кордону. Знаючи, що термін дії його закордонного паспорта закінчився ще тиждень тому, чоловік, ймовірно, сподівався, що хабар допоможе йому подолати всі труднощі й дасть «зелене світло». Про це повідомляє пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Натомість спробу надання неправомірної вигоди прикордонники зафіксували, а також за фактом виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», повідомили співробітників Національної поліції.

Варто зазначити, що це вже третій випадок за останні дві доби та сьомий з початку 2020 року, коли недобросовісні люди намагаються схилити прикордонників Чернівецького загону до протиправних дій.