22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві був підписаний Універсал про об’єднання УНР і ЗУНР у єдину, соборну і неподільну Україну

22 січня в Україні офіційно  відзначають День соборності. Це  день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Об’єднанню УНР та ЗУНР передувало підписання 22 січня 1918 року Четвертого універсалу Центральної Ради, за яким Українська Народна Республіка стала суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918-го. Саме 22 січня 1919 року завершився процес об’єднання України.

У 1990 році з нагоди 71-ї річниці проголошення Акту Злуки між Києвом і Львовом українці вирішили утворити живий ланцюг єднання “Українська хвиля”. Така традиція прижилася та з року в рік вона повторюється в багатьох містах сучасної України.

Офіційним державним святом День Cоборності України став лише в 1999 році.

Із нагоди Дня Соборності України та 101-ї річниці проголошення Акту Злуки між УНР та ЗУНР у залі засідань Глибоцької районної ради відбулися урочистості, присвячені Дню Соборності та Дню Героїв Крут.

З патріотичними, привітальними словами виступили в.о.  голови райдержадміністрації Віталій Коломієць, секретар Глибоцької селищної ради Олена Бадюк та директор Опришенської ЗОШ, депутат районної ради Микола Боднарюк.

   Перед присутніми виступили учасники художньої самодіяльності Глибоцького центру туризму, тріо виконавців з села Кам’янка та гість свята  Іван Петрусяк.