Нумо обійматися: 21 січня – Міжнародний день обіймів

Сьогодні, 21 січня, мешканці усього світу відзначають мабуть одне із найбільш романтичних і щирих свят у календарі – день обіймів. У цей день ви можете підійти навіть до незнайомця і просто обійняти, подарувавши цій людині заряд позитиву на цілий день!

Історія цього незвичайного свята американського походження сягає ще з 1986 року. Існують версії, що ідея його створення сформувалась саме в студентському середовищі. Юні хлопці та дівчата обіймались, адже вважали, що за допомогою обіймів, без жодного інтимного натяку можна подарувати іншій людині душевне тепло та спокій, – пише Україна Неймовірна

До того ж, як доведено науковцями, окрім душевного тепла, міцні обійми приносять величезну користь для здоров’я:

  • Обійми – це справжній “еліксир” молодості та довголіття!
  • Під час обіймів рівень гемоглобіну в крові значно підвищується;
  • Обійми – це ліки від пригніченого настрою. Під час цього процесу виробляється спеціальний гормон, що бореться із меланхолічним душевним станом;
  • Обійми стабілізують кров’яний тиск і, загалом, покращують роботу серцево-судинної системи;
  • Ну і найголовніше – люди, що завжди обіймаються мають міцний імунітет, а відповідно – майже не хворіють!

До речі, психотерапевти з США вивели щоденну норму обіймів. Вони зазначили, що для хорошого самопочуття необхідно обійнятися не менше восьми разів за добу! Мінімальна кількість обіймів у день – 4 рази.

Тому, нумо обійматися! Саме так ви можете нагородити своїм теплом усіх, кого вважаєте за потрібне! І важливо: робіть це якомога частіше, а не лише у такий святковий день:)