До уваги Буковинців! Зареєстровані випадки захворювання на висопатогенний грип птиці

Згідно офіційної інформації в Вінницькій області та країнах Європейського Союзу, а саме на території Польщі, Угорщини, Румунії та Словацької Республіки   зареєстровані випадки захворювання на висопатогенний грип птиці.

Грип птиці – це особливо небезпечне захворювання, яке дуже швидко передається від хворої птиці до здорової та закінчується 100 % загибеллю.

Хвороба швидко поширюється територією, особливо там, де є міграційні шляхи дикої перелітної птиці та можливість контакту її з домашньою птицею. До захворювання сприйнятливі усі види птиці. Грип птиці – не лікується.

Важливо знати громадянам особистих селянських господарств!

Щоб вберегти свою птицю та птицю своїх сусідів, потрібно:

– обмежити вигул домашньої птиці щоб уникнути контакту з дикою перелітною  та синантропною (голуби, ворони, горобці та інші) птицею.

Важливо знати власникам птахівничих господарств!

Щоб не допустити занесення захворювання на територію господарства, необхідно в період міграції дикої перелітної птиці посилити ветеринарно-санітарні заходи відповідно до “Ветеринарно-санітарних правил для птахівничих господарств і вимог до їх проектування”. Корми зберігати у закритих приміщення (бункерах), щоб уникнути контакту його з іншою птицею.

Якщо у Вас захворіла чи загинула птиця або Ви виявили загибель дикої перелітної птиці на водоймах – НЕГАЙНО повідомляйте спеціаліста ветеринарної медицини, який обслуговує дану територію, та/або Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за телефоном  55-75-81.