…А народ знає, що говорить

– Щойно стартував 2020 рік, зрозуміло, що найперше хочеться почати спілкування з новорічних вітань та добрих побажань успішної роботи у ньому, Наталіє Василівно. Водночас, повернемось до кількох штрихів року минулого: Зокрема, у червні вам довірили очолити асоціацію органів місцевого самоврядування Глибоччини.

– Так до неї входять 18 рад, в т ому числі 4 ОТГ.  Слід сказати, що асоціація має доволі хороший колективний здобуток діяльності, перед усім на теренах Буковини. Саме використовуючи його та додаючи нові форми роботи, що випливають з потреб часу, будемо рухатись у напрямку подальшого зміцнення децентралізації органів місцевого самоврядування. Ряд аспектів досвіду з цього питання почерпнули і вході нещодавньої поїздки до колег з Румунії. Найближчим часом, гадаю, з такою ж метою побуваємо і на Закарпатті.

– Що до внутрішнього стану справ передусім Стерче, котре, як відомо, ввійшло до складу Глибоцької ОТГ, куди обрано і двох депутатів від села.

– Тут зазначила б те, що є стабільні результати розвитку соціальної інфраструктури. Вважаю, що загалом достатньо ефективно діють у нас заклади медичної, освітньої та культурної галузей. Сподіваюсь, що із вступом у дію спільного проекту Глибоцької ОТГ і Старововчинецької сільської ради у рамках сприяння Європейського союзу, вже з літа цього року розпочнемо якісну розбудову центральної дороги с. Стерче, котра з’єднається з міжнародною автотрасою Порубне-Чернівці.

Власне, наведені факти – то аж ніяк не цілковита безхмарність у повсякденній роботі. Життя, так чи інакше, висуває нові питання, ставить свої проблеми, що звісно, не обходять стороною і нас. Тож, до них треба бути готовими, а радше здатними вирішувати їх закотивши рукави, як кажуть у народі.

  • А народ знає, що каже, і нехай вам щастить.
  • Щиро дякую!

Вів розмову Василь Гейніш