У двох ОТГ на Глибоччині завтра відбудуться місцеві вибори

Завтра, 22 грудня, відбудуться місцеві вибори в двох об’єднаних територіальних громадах Глибоцького району. Співробітники поліції взяли під охорону дві територіальні виборчі комісії та шість виборчих дільниць.

Зокрема, перші місцеві вибори відбудуться в Сучевенській об’єднаній територіальній громаді, до складу якої входять села Сучевени, Купка, Петричанка, Просіка та Просикуряни.

Окрім цього, у селі Стерче, яке належить до Глибоцької об’єднаної територіальної громади відбудуться додаткові місцеві вибори. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Наразі на всі шість виборчих дільниць завезено бюлетені, поліцейські забезпечили їх супровід і охорону під час транспортування.

Напередодні керівництво поліції Чернівецької області провело інструктаж поліцейських, які заступили на охорону виборчих дільниць. Особовому складу наголошено на дотриманні дисципліни, законності й політичної нейтральності, а також готовності надати допомогу суб’єктам виборчого процесу в межах компетенції поліції.

Щоб виборчий процес пройшов чесно та прозоро, а кожен громадянин міг безперешкодно реалізувати своє конституційне право, до охорони правопорядку буде залучено майже 100 поліцейських.

Для оперативного реагування на повідомлення про порушення виборчого процесу, сформовано достатній резерв особового складу, створено додаткові слідчо-оперативні та вибухотехнічні групи, а також групи превентивної комунікації.