Сергій Гакман: в рамках операції «Акциз-2019» з незаконного обігу вилучено цигарок майже на пів мільйона гривень

Співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Чернівецькій області в рамках операцій «Акциз-2019» спільно з працівниками патрульної поліції встановили факт незаконного транспортування контрафактних цигарок.

Перший заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області полковник податкової міліції Гакман Сергій розповідає, що днями податкові міліціонери зупинили автомобіль «Меrcedes – Benz SPRINTER». Під час огляду даного автомобіля в багажному відділенні було виявлено 24 ящики цигарок «Ашима» без акцизних марок встановленого зразку.

Посадовець повідомив, що вартість вилученого контрафакту складає 480,0 тис. грн.

За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204.

 

До уваги суб’єктів господарювання: до 01 жовтня 2020 року правила застосування РРО на змінюються

У податковій службі Буковини повідомляють, що до 01 жовтня 2020 року реєстратори розрахункових операцій (далі − РРО) не застосовуються платниками єдиного податку другої – четвертої груп незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких не перевищує 1 мільйон гривень, окрім реалізації:

технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту;

лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я.

Тобто фізичні особи – підприємці (далі − ФОП) з доходом менше 1 млн. грн. на рік до 01 жовтня 2020 року не застосовують РРО.

РРО і надалі не будуть застосовуватися платниками єдиного податку першої групи. Норма про використання програмних РРО запрацює вже з 19 квітня 2020 року, а уже з 1 січня 2020 року розпочнеться тестування програмного РРО

 

Зміни ПДВ: з 1 січня 2020 року податкові накладні, складені за щоденними підсумками складаються по – новому

З 1 січня 2020 року наберуть чинності зміни, внесені наказом Міністерства фінансів України від 17.09.2018 № 763 до Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 № 1307 В – інформують у Головному управлінні ДПС в Чернівецькій області.

Відповідно до зазначених змін показники табличної частини розділу Б податкових накладних за щоденними підсумками операцій мають заповнюватися за загальними правилами, встановленими Порядком № 1307.

Зокрема, цими правилами передбачено заповнення табличної частини розділу Б податкової накладної у розрізі номенклатури постачання товарів/послуг, а саме:

у графі 2 зазначається опис (номенклатура) товарів/послуг продавця;

у графах 3.1, 3.3 — код товару згідно з українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД) або код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (ДКПП);

у графах 4 та 5 — одиниця виміру товарів/послуг;

у графі 6 — кількість (об’єм, обсяг) постачання товарів/послуг;

у графі 7 — ціна постачання одиниці товару/послуги без урахування ПДВ;

у графі 8 — код ставки;

у графі 10 — обсяг постачання (база оподаткування) без урахування ПДВ;

у графі 11 — сума податку на додану вартість.

Отже, з 1 січня 2020 року в податковій накладній, складеній за щоденними підсумками необхідно заповнювати усі графи табличної частини у тому числі графи 4, 5, 6 та 7.