«Велична молитва Матері»

День Матері – це найкраща можливість нагадати мамі, як сильно ми любимо і цінуємо її. Це свято з кожним роком стає все більш популярним, і це – не дивно, оскільки мама споконвіку була найріднішою і найдорожчою людиною для кожного із нас.

День Матері – свято, яке відзначають люди будь-якого походження, статусу та віросповідання. Адже слово «мама» справді інтернаціональне – воно не тільки перше у дитини, але і схоже звучить різними мовами. Цього року День Матеріприпадає на 14 травня.

12 квітня, саме на передодні найважливішого та найтеплішого  свята, в  читальному залі зібралися учні Глибоцької гімназії та працівники центральної районної бібліотеки на світле родинне свято поваги і любові до найріднішої людини – матері.

Ведучими свята  стали Лідія Брудер та Наталія Кульчинська, які під супровід музичної презентації нагадали, що наше життя починається від матері – найріднішої, найближчої нам людини. З любові до матері й батька бере свій початок й любов до рідного краю.

Матір у всі часи любили, шанували і звеличували. А скільки мудрих приказок та прислів’їв було складено про маму.  Деякі з них ми зачитали, а завданням присутніх було продовжити давно відомі прислів’я.

Затамувавши подих присутні переглянули відео-презентацію «Легенда про матір», мовлене устами ще ненародженої дитини, де мати постає для дитини ангелом- хранителем.

Також, на заході була присутня тричі мама та тричі бабуся Любов Михайлівна Баловсяк. Яка виховала та виростила трьох прекрасних дітей: двох синів та доньку. За що вони в свою чергу віддячити чудовими онуками.

В народі кажуть: «Діти – це діти, а справжні діти – це онуки». І це дійсно так. Для Любов Михайлівни її онуки удвічі дорожчі, бо вони діти її дітей. Це вона – невтомна трудівниця, найкраща казкарка, Берегиня родоводу.

Надзвичайно зворушливим став сюрприз, який ми підготувати для Любов Михайлівни – це відео – презентація з фотографіями її дітей та онуків.

Мама! Коротке це слово, але які глибини скарбів містить воно в собі! Все її життя з серця б’є великим джерелом. Бескорислива любов до своїх дітей.

Сьогодні обов’язково привітайте від усієї душі своїх дорогих мам та бабусь з їх святом!