Служба порятунку проводить навчання населення правил пожежної безпеки під час святкування Новорічних свят

12 грудня проведено рейд в с. Червона Діброва та с. Михайлівка, та смт Глибока.  Рятувальники вкотре нагадують про дотримання правил пожежної безпеки в побуті.

Якщо ви, цінуєте життя і не хочете піддати небезпеці своїх близьких, запам’ятайте та обов’язково дотримуйтесь, таких основних вимог:

1.Не доручайте пічне опалення дітям, та не залишайте їх без догляду.

2.Не застосовуйте для розпалення печей легкозаймисті речовини.

  1. Обов´язково очистіть димоходи та печі від сажі.

4.Не використовуйте саморобні обігрівачі та подовжувачі не перевантажуйте напругу.

  1. Встановіть автоматичні запобіжники з каліброваними плавкими вставками заводського виготовлення.

 

12 грудня 2019 року Глибоцьким районним сектор Управління  ДСНС України, було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу стосовно забезпечення пожежної безпеки під час проведення масових заходів з нагоди святкування Новорічних та Різдвяних свят, в навчальних закладах, де будуть проводитися дані заходи.

 Пам’ятайте! Прикраси для ялинки та святкові костюми з вати, паперу, синтетики, еластику та інших легко займистих матеріалів дуже небезпечні. Також сприяє розвитку пожежі хвоя, яка швидко висихає.Тож щоб свято було зіпсовано, достатньо джерела вогню, яким може стати хлопавка, бенгальський вогник аб освічка, не кажучи вже про петарди, феєрверки та ракети. Найнебезпечніше те, щопожежа може спалахнути як миттєво, що стане причиною паніки, опіків та інших трав людей, так і непомітно через декілька годин після процессу тління, коли у приміщенні нікого не буде.

В разі виявлення запаху диму або горіння  одразу викличте рятувальників за номером телефону 101!

Одночасно з цим, не створючи паніку, виведіть на вулицю людей та  за допомогою первинних  засобів пожежогасіння приступіть до гасіння осередку пожежі.

Руслан КРОЙТОР – начальник Глибоцький районний сектор Управління ДСНС