На Чернівецькій митниці посилено борються з контрабандою, зловмисники активізувалися на лісових ділянках

У зв’язку з переформатуванням і створенням нової Буковинської митниці, яка запрацювала в ніч на 8 грудня, перевозити контрабанду через КПП стало вкрай проблематично. Митники практично заблокували перетин кордону партіям контрабанди. Тому контрабандисти посилюють перекидання цигарок через “зеленку” — ліси та гори.

Окрім коней та позашляховиків, задіяні і найсучасніші технології. Так цієї ночі буковинські прикордонники виявили та затримали квадрокоптер (на знімку), яким, вірогідно, регулярно транспортують повітрям невеликі партії цигарок. Схоже на те, що стався збій з управлінням літальним апаратом і він, покружлявши над кордоном, приземлився на смугу руху легкового транспорту просто на митниці КПП “Порубне”.

Тепер співробітники Чернівецького прикордонного загону з румунськими колегами спробують дізнатися, хто і для чого керував нічним польотом квадрокоптера.

Тим часом прикордонники Чернівецького загону затримали на кордоні з Румунією партію цигарок на 600 тисяч гривень. На ділянці відділу “Красноїльськ” наряд мобільного підрозділу виявив групу з 10–15 завантажених ящиками чоловіків.

Порушники вже подолали загороджувальний паркан, але на вимогу правоохоронців зупинитися, вони покидали свої ноші та розбіглися в темряві. Їх не зупинили навіть попереджувальні постріли. Та двох із них, мешканців Сторожинецького району, таки затримали.

На місці порушення кордону правоохоронці знайшли 26 пакунків, в яких було майже 20 тисяч пачок сигарет. Тютюнові вироби наразі доставлено до відділення “Фальків”. Інших учасників контрабандної операції встановлюють.

Сергій СУЛИМА.