Театр родинної пісні “Ружі” селища Глибока виборов почесне ІІ місце на обласному фестивалі-конкурсі ім. Є. Ярошинскої

Вигуками “браво” та гучними аплодисментами зал час від часу перебивав виступ конкурсантів з Глибоцької ОТГ – сімейного ансамблю у складі Світлани Пожоги, Олени Грищук та Світланки Грищук, а також Даника та Юрчика Грищуків, чия участь у постановці додала емоційної зворушливості композиції. Музичний супровід виступу забезпечив Олексій Іванович Юркевич – знаний на Глибоччині автор та виконавець співаної поезії. Фонограму до пісні “Пам`яті жертв голодоморів в Україні” записав художній керівник Районного будинку творчості та дозвілля Володимир Харитеску. Поетичний текст літературно-музичної композиції про Голодомор та театралізована постановка “Євгенія Ярошинська – збирачка буковинського фольклору”, що відповідало темі фестивалю,начальника відділу культури Олени Рєпіної.
Дипломом у номінації “За високий художній рівень виконавської майстерності та відродження давньої буковинської народної пісні” нагороджено ще один колектив-учасник від Глибоцької ОТГ – ансамбль “Калинонька” Будинку творчості та дозвілля с.Черепківці, керівник Надія Заболотнюк.

Фестиваль-конкурс “Буковина автентична” відбувся цього річ вперше – 27 жовтня 2019 року, заснований обласним осередком Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім.Тараса Шевченка спільно з управлінням культури Чернівецької ОДА та районним осередком ВУТ “Просвіта” м. Заставна. Мета конкурсу: відродження та популяризація української народної пісні та творчості відомої буковинки Євгенії Ярошинської. Високоповажне журі обирало кращих з кращих серед понад 20 колективів, які виконали понад 40 різнопланових творів. Заставнівська волонтерська сотня гостинно прийняла всіх частуваннями, районний будинок творчості та дозвілля забезпечив урочисте відкриття фестивалю та його проведення на високому організаційному рівні.
Відділ культури і туризму Глибоцької РДА висловлює вдячність голові Глибоцької ОТГ Григорію Степановичу Ванзуряку за сприяння у довозі учасників у м. Заставна та Вірі Іллівні Франчук – викладачу Глибоцької музичної школи за надану професійну підготовку виконавців, а також всім учасникам за об`єднані зусилля у праці для спільної перемоги!