Під час вибуху на Пушкінській у Києві загинув легендарний воїн батальйону “Донбас” Віктор Дегтярьов, який у 2017 році відвідав Глибоччину

Унаслідок вибуху гранати на вулиці Пушкінській у Києві загинув 53-річний ветеран війни на Донбасі Віктор Дегтярьов із позивним «Сенсей». Майор морської піхоти, командир підрозділу «КУПОЛ», член ГО «Держава» – Віктор Дегтярьов у лютому 2017 року з візитом побував на Глибоччині а саме у Глибоцькому ліцеї, де зустрічався з учнями учбового закладу та розповів про героїзм наших воїнів, які у 2014 році зупинили російсько-фашистську навалу на Україну.

У Дегтярьова залишилися дружина і троє дітей. Віктор Дегтярьов народився 24 вересня 1966-го в Якутську, Росія, у родині військових, сам служив у 810-й окремій бригаді морської піхоти Червонопрапорного Чорноморського флоту ВМФ СРСР (в/ч 13140, м. Севастополь).

Віктор Дегтярьов був активним учасником Революції гідності. З початку бойових дій на Донбасі – майор Національної гвардії.

У складі добровольчого батальйону “Донбас” створив і очолив окрему групу спеціального призначення “Купол”, із якою з червня 2014-го брав участь в АТО на Донбасі.

Під Іловайськом отримав серйозне поранення руки, став інвалідом 2-ї групи.

Глибоцькі ліцеїсти пам’ятають героя, який захищав Україну від російсько-фашистської чуми та занесли його у склад почесних гостей ліцею.