Напередодні свята вмч. Пантелеймона триває хресний хід до чоловічого монастиря св. вмч. Пантелеймона у селі Шипинцях

Сотні паломників розпочали свій жертовний хід від храму прп. Параскеви у Чернівцях. Перед ходом Митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ (ПЦУ) Данило звершив богослужіння та благословив учасників ходи.
Митрополит Данило благословляючи хресний хід до чоловічого монастиря сказав:
“Це невеличкий подвиг нашого життя за наші ж помилки. У давнину народ збирався до святих місць аби вшанувати одне з великих релігійних і духовних свят. Йшли звідусіль і залишалися там не на один день. Дух святий полонив серця паломників і ті, щиро віддавали свою пожертву долаючи відстані з молитвою і підносячи славу Богові. Сьогодні ми йдемо, щоб вшанувати великомученика Пантелеймона. Ми пройдемо молитовно з процесією, щоб зробити для своєї душі користь. Хтось має гріхи і може жертвувати цей труд сьогодні за свої ж гріхи, хтось має діти неслухняні може жертвувати свій хід за дітей. Так само це може бути пожертвою за своє здоров’я, яке Господь дарував. Не можна жертвувати паломництво за корисливі бажання, які можуть зашкодити.
Під час ходу ми будемо просити у Господа Бога дар молитви, мудрості, бути стриманим і смиренним. Усе це нас представить перед Господом Богом у вічності. Нехай Господь Бог за молитвами св. вмч. Пантелеймона, за молитвами прп. Параскеви, за молитвами Пречистої Діви Марії дарує нам мудрість, і дасть нам розум присвятитись нашим добрим намірам під час хресного ходу”.