У наметовому дитячому таборі “Райдуга” відбувся “День зустрічі з професією”

Сьогодні, 01 липня, у с. Просіка для 160 вихованців наметового табору «Райдуга» фахівці Глибоцької районної філії обласного центру зайнятості провели профорієнтаційний захід «День зустрічі з професією».
В імпровізованому «Місті професій» діти ознайомилися з професіями патрульної поліції, лісового господарства, медицини та державної служби зайнятості, а також брали участь у майстер-класах з представниками професій. Учасники заходу визначали, які навики та вміння притаманні тій чи іншій професії.
«Такі заходи допомагають дітям краще пізнати професію «з середини», яка відповідальність лягає на плечі медика, коли він одягає білий халат, чи пожежника в руках із брандспойтом. З початку року для учнівської молоді відбулося вже 65 масових профорієнтаційних заходів, в них взяли участь понад 6 тис. школярів. Маємо надію, що діти в майбутньому оберуть, ту професію, яка буде не тільки затребувана на ринку праці, але і буде приносити моральне та матеріальне задоволення», – зазначила під час відкриття заходу директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.
Діти визначали особливості професій, професійні навики, зокрема діти характеризували поліцейських як сміливих і надійних, лісників – мужніх та відважних, медиків – гуманних та милосердних, фахівців служби зайнятості – уважних та обізнаних.

Також школярі вгадували професії за допомогою міміки та жестів, малювали свою майбутню професію, брали участь у вікторинах та розіграшах.
«Не важливо ким ви станете у майбутньому, я щиро бажаю кожному, обрати ту професію, яка буде вам до душі. Адже коли ви займатиметесь тією справою, яка приносить вам задоволення, ви маєте більше шансів реалізувати себе у тій чи іншій професії», – зазначив голова Глибоцької райдержадміністрації Георгій Придій. Крім того, керівник районної виконавчої служби подякував працівникам Глибоцької районної філії обласного центру зайнятості за організацію та проведення даного заходу.