Чернівецька окружна прокуратура повідомляє про кримінальне провадження пов’язане з домашнім насильством

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької окружної прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні пов’язаного з домашнім насильством, шляхом передачі до суду обвинувального акта по обвинуваченню  жителя Чернівецького району у замаху на вчиненні умисного вбивства з особливою жорстокістю.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, перебуваючи в нічний час доби у стані алкогольного сп’яніння в місці спільного проживання з потерпілим, з мотивів особистих неприязних відносин з останнім, що виникли в результаті систематичних конфліктів між ними, маючи при цьому на меті завдати йому особливих фізичних страждань, розуміючи та передбачаючи настання загрозливих для життя потерпілого наслідків  у вигляді смерті та  бажаючи їх настання, взяв до рук дерев’яну качалку та з прикладанням максимуму зусиль, з особливою жорстокістю, завдав нею численних ударів в життєво-важливі ділянки голови, висловлюючи словесні погрози вбивством, здійснюючи відеозйомку вчинення своїх протиправних дій.

Відповідно до чинного законодавства за вчинення такого злочину встановлено покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.