Кримінальне провадження щодо вчинення умисного вбивства

За процесуального керівництва прокурорів Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури закінчене досудовим слідством шляхом передачі до суду обвинувального акта кримінальне провадження по обвинуваченню жителя Сторожинецької міської  об’єднаної територіальної громади у вчиненні умисного  вбивства.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, перебуваючи в нічний час доби  у стані алкогольного сп’яніння  в житлі потерпілого з інвалідністю, з метою протиправного заподіяння останньому смерті наніс йому з достатньою силою ряд ударів  в життєво-важливі органи, спричинивши тілесні ушкодження, несумісні з життям.

Відповідно до чинного законодавства за вчинення такого злочину встановлене покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.