Двоє жителів Чернівецького району відповідатимуть за незаконний збут наркотичних засобів

Сторожинецьким відділом Чернівецької окружної прокуратури до Сторожинецького районного суду скеровано обвинувальний акт відносно двох жителів Чернівецького району за обвинуваченням у незаконному придбанні наркотичних засобів, незаконному їх зберіганні з метою збуту та незаконному збуті наркотичних засобів, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України.

Згідно матеріалів досудового розслідування, упродовж грудня 2023-березня 2024 років, двоє жителів Чернівецького району налагодили схему незаконного придбання наркотичних засобів, обіг яких обмежено, які вони незаконно зберігали у себе дома, а в подальшому, з метою особистого збагачення від продажу наркотичних засобів, за грошові кошти незаконно збували наркотичні засоби.

Обвинуваченим на час досудового розслідування та судового розгляду кримінального провадження обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За скоєне правопорушникам загрожує покарання до десяти років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Повідомляє Сторожинецький відділ Чернівецької окружної прокуратури