Одеситка відповідатиме за надання неправомірної вигоди, надану задля безперешкодного перетину кордону її співмешканцем

За процесуального керівництва прокурорів Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури до Сторожинецького районного суду передано обвинувальний акт відносно мешканки міста Одеса, за фактом надання нею неправомірної вигоди працівникові Державної прикордонної служби України за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України.

Так, першого травня 2024 року жителька міста Одеси, перебуваючи на території міжнародного пункту пропуску “Красноїльськ”, під час проходження митного контролю для перетину державного кордону на виїзд з України в Республіку Румунія, для безперешкодного перетину державного кордону України її співмешканцем, у якого були підроблені документи для виїзду за кордон, надала службовій особі прикордонного контролю неправомірну вигоду в сумі 2900 доларів США, поклавши їх до закордонного паспорту.

Таким чином, жителька міста Одеса надала неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

За скоєне їй загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Повідомляє Сторожинецький відділ Чернівецької окружної прокуратури