Глибоцьку ОТГ відвідала посол Австрії

2 – го червня у село Михайлівку  Глибоцької ОТГ завітала Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер. Пані Поппеллер супроводжували Косул Австрії в Чернівцях Сергій Осачук та координатор Програми Розвитку ООН в Чернівецькій області Наталя Белюкіна.

Пані посол зустрілася із громадами сіл Михайлівка, Червона Діброва і селища Глибоки.

У Михайлівці за її участі  було урочисто відкрито з перерізанням символічної стрічки офісу кооперативу “Добрі Газди”.

Голова кооперативу розповів про роботу організації та зазначив, що мешканці сіл Михайлівка і Червона Діброва традиційно утримували велику рогату худобу та займалися сироварінням – створювали унікальні карпатськи сири.

Він відзначив, що не тільки сама громада є потужним споживачем молочної продукції, а і дитячі садочки, школи громади. Та і самі мешканці сіл бажають споживати якісну молочну продукцію. Ось так і народилася ідея кооперативної сироварні. Голови Глибоцької РДА Георгій Придій та Глибоцької райради Петро Панчук, голова Глибоцької ОТГ Григорій Ванзуряк,  які теж приймали участь у зустрічі, висловили слова підтримки кооперативу і висловили сподівання, що у майбутньому його продукцією бдуть ласувати і мешканці всього Глибоцького району.

До речі, пані посол була вражена рівнем володіння німецькою мовою голови районної ради Петра Панчука, який у вільній розмові міг розмовляти з членами делегації.

Делегація відвідала і місце, де буде розміщена сироварня і де на даний час тривають ремонтні роботи.