Фестеваль “Червона рута” – єднає Схід і Зіхід

Справжнім святом єдності між Сходом і Заходом став концерт молоді Глибоччини та Новопсковщини, подарувавши і учасникам, і глядачам неймовірний сплеск позитивних емоцій, утвердження паріотичного духу і віри у кращу долю України.
У рамках культурного проекту “Схід і Захід – разом”, Всеукраїнського фестивалю “Червона рута” вчора, 20 вересня, Глибоччина мала честь приймати молодіжний фольклорний колектив “Оксамит”, який є переможцем “Червоної рути” 2017 року, і, як стало на днях відомо, – 2019 року теж.
Як зазначив у своєму вітальному слові народний артист України, VIP-гість заходу, заступник голови Чернівецького обласного об`єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка, Іван Дерда: “Іскрометна буковинська народна хореографія у виконанні народного аматорського ансамблю танцю “Ізвораш”, зразкових аматорстких ансамблів танцю “Джерельце та “Суцвіття Глибоччини” Районного будинку творчосі та дозвілля та широка, як східні степи, українська народна пісня у виконанні “Оксамиту” із Новопсковщини Луганської області зачарували своєю професійністю, тематичною довершеністю, величчю української народної культури”.
Гості подарували глядачам як українські народні піні з Луганщини, Полтавщини, Лемківщини так і сучасні українські композиції, серед яких і авторські твори. На завершення і виконавці і глядачі виконали разом невмирущу “Червону руту” Волоимира Іваюка.
Подяку за участь у проекті “Схід і Захід разом” вручив голова Глибоцької райнної ради Петро Панчук керівникам колекиву – Шморгун Наталії Леонідівні та Гаєвій Валерії Василівні. Відділ культури і туризму подарував гостям живі квіти червоної рути від товариства “Флоріум” та виплетені з бісеру від майстрині Євдокії Візнюк, гурток “Hand made” РКБТД заквітчав гостей емблемами червона рута.
Захід відбувся за ініціативи відділу культури Глибоцької РДА, спільно із Районним будинком творчості та дозвілля, Глибоцькою районною централізованою бібліотечною системою, за сприяння голови Глибоцької ОТГ Гри горія Ванзуряка, Чернівецького обласного об`єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта” та народних аматорсьтких колективів Глибоччини. Дякуємо за об`єднані зусилля Ользі козловій – начальнику відділу культури Новопсковської РДА.
Фото: Лариса Дущак.