Проведено День відкритих дверей центру зайнятості для учнів Глибоцької гімназії

21 березня 2019 року спеціалістами Глибоцької районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості організовано та проведено День відкритих дверей центру зайнятості для учнів Глибоцької гімназії в рамках проведення Весняного марафону професій.

Як відшукати саме той професійний шлях у своєму житті,  який допоможе розкрити особистий потенціал, зайняти гідне місце на ринку праці, досягнути вершин професійної майстерності та кар’єрного зростання? Це питання починає турбувати юнаків та дівчат, коли приходить час вирішувати важливе та відповідальне завдання  – обирати майбутню професію. Знайдене рішення стане для них перепусткою до самостійного та  дорослого життя, і якщо професійний вибір зроблено вірно, це допоможе не тільки отримати бажану професійну освіту, але й працевлаштуватися після закінчення навчального закладу за набутою спеціальністю.

На початку  зустрічі профконсультант Людмила Білоус розповіла школярам про те, як служба зайнятості допомагає громадянам у пошуку роботи, ознайомила їх  із призначенням функціональних секторів центру зайнятості, де учні розглянули стенди з вакансіями, також звернула увагу на папки з описами професій, інформацію про навчальні  заклади.

У другій частині  екскурсії для її учасників проведено профорієнтаційний урок «Формула вибору професії», де  спеціаліст розповіла школярам про основні правила вибору професії, про помилки, які найчастіше виникають під час професійного самовизначення, про необхідність пов’язувати свої професійні мрії та бажання з реальними можливостями працевлаштування, вибирати навчальний  заклад, профіль якого відповідає обраній спеціальності та гарантує отримання якісної освіти. Учні з цікавістю переглянули відеоматеріал про навчальні заклади ЦПТО ДСЗ.

– Ми впевнені, що проведений захід допоможе школярам більш серйозно та відповідально поставитися до професійного вибору, замислитися про необхідність від мрій та фантазій про майбутнє переходити до реальних дій, пов’язаних з професійним самовизначенням, вибором напрямку подальшого навчання та підготовкою до дорослого самостійного життя, а отримана інформація стане їм у пригоді, – на завершення зазначила Лілія Гринчешен, директор центру зайнятості.