Порядку й привабливості нададуть ще й клумби з квітами

Якщо залізничні вокзали і автобусні станції зазвичай називають візитівками населених пунктів, то, мабуть, їх сміттєзвалища можна б негласно і образно іменувати санітарними книжками міст, селищ та сіл.

Власе, ця думка з’явилась, коли днями побували на такому сміттєзбірнику на околиці Глибоки. Сюди щодня завозяться тонни непотребу, що трамбуються а віднедавна відсортовані скло та поліетиленові пляшки ще й пресуються у спеціальні пакети, а відтак відправляються на переробку до відповідних підприємств області.

Завідуючий селищним сміттєзвалищем Микола Богдан, який, працює тут лише пів року, пояснив, що його невеликий колектив (всього три людини) трудиться з настанням весни з прагненням якомога більше аби впорядкувати територію, водночас, завести і кілька самоскидів родючого ґрунту, на якому розбити клумби і висадити живі квіти. Звісно, це ще б додало естетичного та привабливого вигляду звалищу. Нещодавно на ньому, до слова, встановлено ряд цілодобових відеокамер спостереження, що допомагають слідкувати за тим, аби уникнути підпалів, проникнення сторонніх осіб та транспортних засобів.

Будемо сподіватись, що завдяки зусиллям Миколи Васильовича та його підлеглих, передусім (на знімку робітниця Світлана Колодій), сміттєзвалище буде набувати дедалі більше кращого санітарного стану та порядку.