Довга вчительська стежина, що школою зветься

Якось склався такий збіг обставин, що цими днями у нашому районі вшановують поважний вік ряду освітян, які внесли вагомий вклад у розвиток шкіл, педагогічного виховання учнів.  Серед них і Анатолій Миколайович Гуцуляк. Та багатодітна сім’я у Корчівцях де народилось і зростало сім синів та троє дочок, благословила хлопця у великий світ життєвої дороги.

Потяг до знань, природна кмітливість і розумові здібності, вкладені в голову Богом і батьками дали можливість Анатолію по закінченні шкіл у рідному селі та Глибоці, успішно вступити і завершити стаціонарне навчання на хімічному факультеті Чернівецького держуніверситету. Власне, згодом заочно здобув ще один диплом вишу – Тираспольського педагогічного інституту Молдови.

  • Ось так і пеленалась моя освітня доля, – скромно поділився у розмові Анатолій Миколайович, – три роки вчителював у Корчівцях, тут же опісля десять літ директорував, а ще до них додалось понад тридцять років керівництва педколективом у Глибоцькій середній школі. Який найголовніший для мене підсумок? Це любов до дітей, відповідна їхня і до мене, повага колег і батьків учнів. Словом, вважаю, що життя прожите не даремно.

Звісно, серед навчених і вихованих учнів А.М. Гуцуляка є сотні висококваліфікованих фахівців, в тому числі педагогів, медичних та технічних галузей. Кожен з них і дотепер щирим і вдячним словом згадує свого вчителя, директора. До речі, високооцінена багаторічна праця, активна громадська діяльність Анатолія Миколайовича також державою: він має звання відмінника освіти України, вчителя-методиста, нагороджений Дипломами і Грамотами, зокрема і Верховної Ради.

Збігали до кінця хвилини нашого спілкування з А.М. Гуцуляком, під час якого була присутня і його дочка Жанна, котра прилетіла з далекої Канади. І не можна було не помітити, з якою особливою любов’ю і теплотою вона раз за разом поглядала на батька.

Залишається тільки додати, що 17-го лютого Анатолію Миколайовичу виповнюється славних 80 років. Хай і надалі вони збагачуються щастям і міцним здоров’ям, такою ж великою любов’ю дітей, онуків та правників щирою повагою колег та учнів. Віват, Учителю!

Василь Гейніш