Мешканець Глибоцького району викрав мисливські трофеї

На території нашого району  впродовж  2018 року вчинено 127 крадіжок проти 148  за аналогічний період 2017 року (-14,2%).

Об’єкти викрадення крадіжок різноманітні. Зокрема, зареєстровано викрадення двох мисливських трофеїв.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що обвинувачений шляхом відкриття  вхідних  дверей потрапив до приміщення будинку  потерпілої, звідки  таємно, умисно викрав два мисливських трофеї загальною вартістю 11 000 грн., після чого, з місця вчинення кримінального правопорушення зник та викраденим майном розпорядився на власний розсуд, а саме продав, чим спричинив потерпілій  майнову шкоду на загальну суму 11000 грн.

В судовому засіданні обвинувачений  свою вину у вчиненому визнав повністю і в своїх показаннях підтвердив обставини вчинення ним злочину, крім того показав, що у вчиненому щиро кається і просив суд суворо не карати.  Як пом’якшуючі покарання , обставини суд визнав: повне визнання вини, активне сприяння у розкритті злочину, добровільне відшкодування завданої шкоди.

Суд визнав винним обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК Україниі призначивши йому міру покарання у виді 3 років позбавлення волі. На підставі статті 75 Кримінального кодексу України його звільнено від відбування призначеного покарання, з випробуванням, якщо він протягом однорічного іспитового строку не вчинить нового злочину, та на підставі ст. 76 Кримінального кодексу України зобов’язати його: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; працевлаштуватися або за направленням уповноваженого органу з питань пробації звернутися до органів державної служби зайнятості для реєстрації як безробітного та працевлаштуватися, якщо йому буде запропоновано відповідну посаду (роботу). Мисливські трофеї були повернуто власниці.

За вчинення аналогічних злочинів Кримінальний кодекс України передбачає покарання    у виді позбавлення  волі на строк від  трьох до шести  років.

 Сергій Балицький – Прокурор Сторожинецької місцевої прокуратури