В урочищі Варниця вшанували пам’ять розстріляних буковинців

Традиційно, 1 квітня, на теренах Глибоцького району  вшановують пам’ять невинно розстріляних земляків в урочищі Варниця поблизу села Біла Криниця.

Точну кількість жертв масового розстрілу не встановлено досі, а саму трагедію замовчували до 1991-го року. Сім років тому тут встановили монумент пам’яті загиблих.

Віддати шану  розстріляним окупаційною Червоною армією завітали у Білу Криницю Генеральний консул Румунії в місті Чернівці Елеонора Молдован, інші почесні гості з Румунії, представники громадських організацій з Буковини, чимало вітчизняних та румунських ЗМІ. Разом з ними в цей день молилися голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, голова районної ради Петро Панчук, народний депутат України Григорій Тіміш.

Високоповажні гості у своїх виступах дали оцінку білокриницькому геноциду, в якому загинули тисячі невинних людей.

Під час заходу присутні хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять, поклали вінки і квіти до підніжжя пам’ятного знаку “Буковинцям, які загинули 1 квітня 1941 року”. Група священників на чолі з настоятелем Монастиря Путна із Сучавського повіту Мелкісєдеком, благочинними Глибоцького та Сторожинецького районів Іоаном Гордою відправили панахиду.

До присутніх звернулися голова Глибоцької районної ради Петро Панчук та народний депутат України Григорій Тіміш.